Opendag 2015 Campusdagen 2015

 
Olympiadenieuws 2 days ago, 23/04/2015 at 14:34

Rond de paasvakantie is er elk jaar heel wat 'olympiadenieuws' op campus Bevegem. De school vindt het belangrijk dat de leerlingen de kans krijgen om hun kennis en vaardigheden in te zetten op allerlei scholierenwedstrijden, de zogenaamde 'olympiades'. 

Lees meer...

Fietstraining Collegeteam 2 days ago, 23/04/2015 at 8:48
Stralend lentezonnetje, verfrissende noordoostenwind: ideaal voor een rustige fietstraining doorheen de Vlaamse Ardennen. Over een golvend parcours kregen de sportievelingen o.a. de Berendries voor de wielen geschoven. Dank aan Arne De Winter voor het uitstippelen van deze mooie route. 

Een geslaagde afsluiter van een jaar vol fietsplezier met het Collegeteam.
We kijken alvast uit naar de apotheose op vrijdag 22 mei: de 1/8ste triatlon voor de richting 3 en 4 wetenschappen-sport. 
 
Onvergetelijke projectweek in de USA 5 days ago, 21/04/2015
Fien De Keukelaere (18) uit Oosterzele is een laatstejaarsleerlinge van het OLVC Zottegem, campus Bevegem. Zij kreeg de unieke kans om deel te nemen aan de 'Honeywell Leadership Challenge Academy'. Dit is een prestigieus opleidingsproject dat de multinational Honeywell heeft opgezet voor de kinderen van zijn werknemers. Wij waren benieuwd naar de ervaringen van Fien, die een tweetal maanden geleden haar vertrouwde omgeving voor een week mocht ruilen voor het Amerikaanse Alabama. Een unieke ervaring, daarvan overtuigde Fien ons moeiteloos in onderstaand gesprek.
 
Ski Les Contamines 2015 3 weeks ago, 05/04/2015
Bekijk de foto's via onze Facebookpagina.
Campusdagen 4 weeks ago, 30/03/2015
Bekijk de foto's...
Campus Bevegem naar finale Slimste School 5 weeks ago, 27/03/2015 at 9:25
Op vrijdag 20 maart vond aan de KAHO Sint-Lieven in Aalst de Oost-Vlaamse voorronde van de scholenquiz de Slimste School plaats. Negentien teams van scholieren uit het vijfde en zesde middelbaar namen het er tegen elkaar op. Ook Campus Bevegem was vertegenwoordigd op deze quiz. Jasper Delaruelle (6WeWi8), Casper De Saedeleer (6MtWe), Giel De Wever (6WeWi6B) en Jan Suykens (6WeWi8) zetten een topprestatie neer en wisten een van de vier felbegeerde tickets voor de finale te bemachtigen. Op donderdag 30 april strijden zij aan de Universiteit Antwerpen voor de titel van Slimste School van Vlaanderen. 
Quiz College Cracks 24/03/2015 at 8:55
Djamolidine Abdousjaparov Fanclub wint 2e editie van de "College Cracks”
 
Vrijdag 6 maart namen 33 ploegen deel aan de 2de editie van de "college cracks”.

Directie, leerkrachten en secretariaat van campus Bevegem sloegen samen met de ouderraad de handen in mekaar om er een geslaagde avond van te maken.
De Djamolidine Abdousjaparov Fanclub eindigde net als vorig jaar als eerste. 

De opbrengst van de "College Cracks” gaat naar duurzame en milieuvriendelijke aankleding van de speelplaats en milieuzorg op campus Bevegem.

We kijken alvast uit naar de volgende editie in het voorjaar van 2016 !
 
Uniek uitwisselingsproject voor 5dejaars 20/03/2015 at 14:06
Wetenschappelijk onderzoeksproject met internationale school

Van 12 tot en met 18 maart namen 17 leerlingen en 3 leerkrachten van het OLVCollege campus Bevegem deel aan het uitwisselingsproject "Water, the future’s gold” met de Deutsche Schule Rom, een Duitstalige gerenommeerde internationale secundaire school in Rome. Een uniek project op wetenschappelijk, intercultureel en taalkundig vlak. De leerlingen uit Rome brachten reeds in oktober 2014 een tegenbezoek in Zottegem.
 


Woensdagnamiddag - sportnamiddag 17/03/2015
Onze school bruist van de energie en activiteiten. De tijd vliegt, als je je amuseert, bijvoorbeeld door naar voetbal te kijken...of te spelen. 2 ploegen uit de derde graad hebben op woensdag 4 maart deelgenomen aan het SVS-minivoetbaltornooi. Ze hebben gezorgd voor een namiddag gevuld met voetbal van de bovenste plank! Alle 9 ploegen (afkomstig van 5 Zottegemse scholen) waren aan elkaar gewaagd. We hebben gespeeld...en we hebben een plaats in de finale gewonnen! Op woensdag 22 april mogen we dus met 5 teams naar de halve finale!
Proficiat en dank u aan al onze spelers! Geniet mee van enkele sfeer/actiebeelden.
PAM Velzeke 10/03/2015
Op dinsdag 10 maart trokken we richting Velzeke met alle leerlingen van het tweede jaar.
In het Provinciaal Archeologisch Museum gingen we 2000 jaar terug in de tijd; we verkleedden er ons als echte Romeinen, als zwaarbewapende militairen of als rasechte Galliërs. We genoten er met volle teugen van!
Tijdens de workshop "militaria” werd van "ons College” gezegd dat er evenveel discipline heerst als destijds in het strenge Romeinse leger. Een complimentje van de gidsen voor onze aandachtige en leergierige leerlingen!