Projectdagen 2 weeks ago, 07/10/2014
Voor de eerstejaars waren maandag 6 en dinsdag 7 oktober allesbehalve gewone dagen. Eén van deze twee dagen staat in het teken van pestpreventie. De leerlingen krijgen een workshop op school, de bedoeling is het versterken van de groepsgeest. Verder maken ze op een speelse en interessante manier kennis met de werking van PISAD, het Provinciaal Samenwerkingsverband voor de aanpak van Drugsmisbruik en doen ze een wandeling, gekoppeld aan een detectiveverhaal langs de politie en het JAC, Jongeren Advies Centrum van Zottegem.
 
Sportdag 3 weeks ago, 02/10/2014

Op donderdag 2 oktober vond de sportdag plaats. Al onze leerlingen toonden zich van hun sportiefste kant en engageerden zich in de meest uiteenlopende activiteiten, op school zowel als op – verre – verplaatsing. Een overzicht.

Lees meer...
Bekijk de foto's...

Fietstraining 12/09/2014
Op woensdagnamiddag 10 september verzamelden een vijftiental sportievelingen voor de eerste fietstraining van het Collegeteam.  Als opwarming  zette ons team over overwegend vlakke wegen koers richting Oosterzele en Gontrode. Vervolgens ging het richting Scheldewindeke, waar de kasseistrook van de Lange Munte op het menu stond. Het herfstzonnetje inspireerde enkele dapperen tot een stevige tempoversnelling. In de heuvelzone rond Velzeke en Sint-Goriks-Oudenhove testten onze renners hun klimmersbenen, waarna we aan een gezapig tempo de laatste kilometers naar het College aflegden. Na afloop genoten onze leerlingen moe maar voldaan van een deugddoende frisdrank.  Afspraak op 8 oktober voor een mountainbiketocht door de Vlaamse Ardennen!
Collegeteam 02/09/2014 at 14:17
Zoals vorig schooljaar wil het Collegeteam aan jongeren uit de 2de en 3de graad de kans geven om zich van hun sportiefste zijde te tonen.
Dit kan door vrijblijvend deel te nemen aan een aantal sportactiviteiten die het Collegeteam op volgende data inricht, telkens vertrek om 13.30 u. op de speelplaats tenzij anders vermeld.
 
Aan alle leerlingen en leerkrachten: een stralend schooljaar. 01/09/2014
Nazomerwandeling 29/08/2014 at 15:19
Meer info...
Olympiade wiskunde en fysica 16/06/2014 at 9:38
Klaas Parmentier eindigde onlangs op een bijzonder knappe tweede plaats in de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Een prestatie om u tegen te zeggen, zeker als je bedenkt dat hij meer dan 20.000 Vlaamse medekandidaten achter zich liet. Bovendien mag hij begin juli België vertegenwoordigen op de IMO of Internationale Wiskunde Olympiade in Zuid-Afrika.
(bron De Beiaard - 6 juli 2014)
 
Guy Swinnen laat zesdes rocken! 09/06/2014
Weldra zullen de leerlingen uit het zesde afscheid nemen van onze school, maar op de valreep, vooraleer ze de strijd met de laatste examens aangaan, werden ze nog even ondergedompeld in de wereld van rock & roll door zanger en rocklegende Guy Swinnen, die ook een fantastische verteller bleek te zijn. Een ruige rockende bard in de 21ste eeuw!
 
Triatlon voor 3 en 4 wetenschappen-sport 03/06/2014 at 11:01
Op vrijdag 23 mei organiseerde het Onze-Lieve-Vrouwcollege campus Bevegem reeds voor de derde keer een triatlonwedstrijd voor de studierichtingen wetenschappen met meer sport in de tweede graad. 
Via het Mijnwerkerspad fietsten we onder een aangenaam lentezonnetje richting Brakel. In het plaatselijke zwembad werd er eerst 400 meter gezwommen om daarna op het lokale autoluwe parcours 15 km te fietsen (12.5 km voor de meisjes) en 4 km te lopen (2.5 km voor de meisjes). Bij de vierdejaars werden Mats de Geyter en Yana De Vydt de laureaten. In het 3de jaar finishten Stef Vergauwen en Margot Van Heghe als eerste.
Tevreden blikte iedereen op een sportieve namiddag terug!
 
Wiskunde Olympiade 03/06/2014 at 9:54
De wiskunde olympiade werd dit jaar een succes voor onze school.
Klaas Parmentier (6LWI-8) nam deel aan de finale van VWO en Anton Miserez (4GL) nam deel aan de finale van JWO. Dit zijn uitzonderlijke prestaties als men weet dat voor beide wedstrijden er meer dan 10000 deelnemers waren in de eerste ronde.
Tot de finale worden er 70 à 80 leerlingen toegelaten.