Excursie de Somme 1 week ago, 18/05/2015 at 12:19
In het voetspoor van de honderdduizenden Franse, Britse en Duitse soldaten trokken onze vijfdejaars, 100 jaar na datum, door de slagvelden van de Somme en Artois in het noorden van Frankrijk. De eerste dag bracht hen via het Newfoundland Memorial Park in Beaumont-Hamel, het 'Memorial for the Missing' en Thiepval en 'La Grande Mine' in Ovillers-la-Boisselle naar Amiens waar ze inwoners interviewden over hun stad. Na een verkwikkende nachtrust stond de tweede dag in het teken van de slag van Artois. Na een bezoek aan het Canadese oorlogsmonument in Vimy bezochten ze een Frans, een Brits en een Duits oorlogskerkhof waar ze afwisselend muziek, poezië en een woordje uitleg kregen. De dag werd afgesloten met de Last Post in Ieper waar een delegatie van de leerlingen een krans neerlegden onder de Menenpoort.
 
Excursie Doornik-Ath 2 weeks ago, 12/05/2015
De leerlingen van het tweede jaar gingen op 12 mei op excursie naar Ath en Doornik.

In Ath bezochten ze het Gallo-Romeins museum. Daar stond er een algemene rondleiding, een zoektocht door het museum aan de hand van een werkbundel en een atelier pottenbakken op het programma.
In Doornik verkenden de leerlingen het stadscentrum via deelname aan een fotozoektocht, die nipt werd gewonnen door de jongens van 2 Grieks-Latijn en 2 Latijn C.
 

SVS-atletiekwedstrijd Oordegem 3 weeks ago, 06/05/2015
Bekijk de resultaten...
Opendag 2015 5 weeks ago, 26/04/2015
Op campus Bevegem was het al in de voormiddag gezellig druk. De opendeurdag is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de veelheid aan activiteiten, een school vol leven, zeg maar. Campus Bevegem staat voor kwalitatief hoogstaand onderwijs, een lange traditie die op een eigentijdse manier ingevuld wordt en de school toont dat ook graag. In totaal bezochten een kleine tweehonderd gezinnen de school, vooral met kinderen in het laatste jaar van de basisschool uiteraard. Ook een aantal leerlingen die al in het secundair onderwijs zitten, kwamen een kijkje nemen met het oog op een eventuele inschrijving. Via de nieuwe hoofdingang in het gerenoveerde blok met onder andere schoolrestaurant, turnzaal en secretariaat, komen bezoekers terecht in het zogenaamde ‘gebouw B’, een apart geheel van klassen waar de leerlingen van het eerste jaar les krijgen. In die klassen krijgen bezoekers van de opendeur uitleg over alle aspecten van het eerste jaar en bij uitbreiding de eerste graad. Er is onder andere een ‘demoklas’, dat betekent: een klas zoals die er in het ‘gewone’ schoolleven dagelijks uitziet, met uitleg over allerlei praktische aspecten uiteraard.
 
SVS Basketbal competitie miniemen 24/04/2015
In januari begin dit jaar wisten onze miniemen zich met volle overtuiging te plaatsen voor de kwartfinale van het basketbal op Vlaams niveau. Deze kwartfinale ging door op woensdag 22 april in Mechelen. Ook hier gingen ze als een pletwals over de tegenstanders en veroverden een plaats in de halve finale.
In de halve finale hebben ze schitterend gespeeld en zich kranig geweerd. 
Zo hebben ze een welverdiende 3de plaats behaald op Vlaams niveau. 
Proficiat jongens! Op naar volgend jaar!
 
Olympiadenieuws 23/04/2015 at 14:34

Rond de paasvakantie is er elk jaar heel wat 'olympiadenieuws' op campus Bevegem. De school vindt het belangrijk dat de leerlingen de kans krijgen om hun kennis en vaardigheden in te zetten op allerlei scholierenwedstrijden, de zogenaamde 'olympiades'. 

Lees meer...

Fietstraining Collegeteam 23/04/2015 at 8:48
Stralend lentezonnetje, verfrissende noordoostenwind: ideaal voor een rustige fietstraining doorheen de Vlaamse Ardennen. Over een golvend parcours kregen de sportievelingen o.a. de Berendries voor de wielen geschoven. Dank aan Arne De Winter voor het uitstippelen van deze mooie route. 

Een geslaagde afsluiter van een jaar vol fietsplezier met het Collegeteam.
We kijken alvast uit naar de apotheose op vrijdag 22 mei: de 1/8ste triatlon voor de richting 3 en 4 wetenschappen-sport. 
 
Onvergetelijke projectweek in de USA 21/04/2015
Fien De Keukelaere (18) uit Oosterzele is een laatstejaarsleerlinge van het OLVC Zottegem, campus Bevegem. Zij kreeg de unieke kans om deel te nemen aan de 'Honeywell Leadership Challenge Academy'. Dit is een prestigieus opleidingsproject dat de multinational Honeywell heeft opgezet voor de kinderen van zijn werknemers. Wij waren benieuwd naar de ervaringen van Fien, die een tweetal maanden geleden haar vertrouwde omgeving voor een week mocht ruilen voor het Amerikaanse Alabama. Een unieke ervaring, daarvan overtuigde Fien ons moeiteloos in onderstaand gesprek.
 
Ski Les Contamines 2015 05/04/2015
Bekijk de foto's via onze Facebookpagina.
Campusdagen 30/03/2015
Bekijk de foto's...