Welkom! 4 days ago, 01/09/2015

Bekijk de foto's...
Onthaalavond nieuwe leerlingen 2 weeks ago, 28/08/2015
Bekijk de foto's...
Lessenmarathon voor het goede doel 29/05/2015
Om de twee jaar krijgen de leerlingen van de derde graad van campus Bevegem de gelegenheid om deel te nemen aan de lessenmarathon. Zoals de titel al verklapt, staat telkens een goed doel centraal. Deze keer was dat Zonneheuvel, een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning. Kinderen uit gezinnen in de problemen verblijven er een tijdje, ze krijgen broodnodige ondersteuning en wonen er dus tot het weer beter gaat in hun familie. Zonneheuvel bevindt zich in Zottegem en is een afdeling van CKG Den Boomgaard in Lierde. Aandacht voor mensen die het net wat moeilijker hebben in het leven, dat is een belangrijk gegeven in het opvoedingsproject van het Onze-Lieve-Vrouwcollege Zottegem.   
 
Atletiekmeeting Zottegem 29/05/2015
Vrijdag 29 mei hebben 117 leerlingen van onze school deelgenomen aan de jaarlijkse atletiekmeeting tussen verscheidene scholen uit Zottegem en Herzele. Hierbij hebben we een schitterende prestatie neergezet zowel bij de jongens als bij de meisjes. We hebben tal van medailles binnengehaald en een monsterscore aan punten samen gesprokkeld, soms onder barre weersomstandigheden. Proficiat en dank aan alle deelnemers!
 
Survival Trophy 2015 22/05/2015
Woensdag 20 mei hebben 56 leerlingen uit de derde graad en 4 leerkrachten deelgenomen aan de 2de editie van de survival trophy in Hofstade. Proficiat aan allen! Net zoals vorig jaar viel 's ochtends de regen met bakken uit de lucht en net zoals vorig jaar klaarde de hemel open en verscheen de zon. Lopen, springen, klauteren, glijden, kruipen... en dit over een afstand van 5km door de bossen, het zand en de modder. Zaaaalig! Proficiat aan alle deelnemers. De snelste jongensploeg behaalde een tweede plaats, de snelste meisjesploeg plaatste zich als vijfde. We kijken al uit naar volgend jaar! Geniet ook mee van de foto's...
Excursie de Somme 18/05/2015 at 12:19
In het voetspoor van de honderdduizenden Franse, Britse en Duitse soldaten trokken onze vijfdejaars, 100 jaar na datum, door de slagvelden van de Somme en Artois in het noorden van Frankrijk. De eerste dag bracht hen via het Newfoundland Memorial Park in Beaumont-Hamel, het 'Memorial for the Missing' en Thiepval en 'La Grande Mine' in Ovillers-la-Boisselle naar Amiens waar ze inwoners interviewden over hun stad. Na een verkwikkende nachtrust stond de tweede dag in het teken van de slag van Artois. Na een bezoek aan het Canadese oorlogsmonument in Vimy bezochten ze een Frans, een Brits en een Duits oorlogskerkhof waar ze afwisselend muziek, poezië en een woordje uitleg kregen. De dag werd afgesloten met de Last Post in Ieper waar een delegatie van de leerlingen een krans neerlegden onder de Menenpoort.
 
Excursie Doornik-Ath 12/05/2015
De leerlingen van het tweede jaar gingen op 12 mei op excursie naar Ath en Doornik.

In Ath bezochten ze het Gallo-Romeins museum. Daar stond er een algemene rondleiding, een zoektocht door het museum aan de hand van een werkbundel en een atelier pottenbakken op het programma.
In Doornik verkenden de leerlingen het stadscentrum via deelname aan een fotozoektocht, die nipt werd gewonnen door de jongens van 2 Grieks-Latijn en 2 Latijn C.
 

Reims 12/05/2015
Midden mei gingen de vierdejaars op studiereis naar Reims en omgeving. Op het programma een bezoek aan de middeleeuwse stadskern van Laon - met zowaar een natuurwandeling, aan het centrum van Reims met de onvergetelijke kathedraal en aan een champagnehuis. Daar volgde een interessante rondleiding in de kelders, het productieproces van champagne werd er haarfijn uitgelegd. Dit gecombineerd met heel wat uitleg over de kathedralen van zowel Laon als Reims, alles over de gotiek dus, zorgde voor een gevulde en leerrijke eerste dag die werd afgesloten met een partijtje bowling na de maaltijd. Op dag twee ging het naar Lac du Der-Chantecoq, dit is een kunstmatig meer, met interessante fauna en flora. Het weer was fantastisch en de sfeer zat goed; de foto's spreken eigenlijk voor zich, een super geslaagde uitstap!  
 
SVS-atletiekwedstrijd Oordegem 06/05/2015
Bekijk de resultaten...
Opendag 2015 26/04/2015
Op campus Bevegem was het al in de voormiddag gezellig druk. De opendeurdag is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de veelheid aan activiteiten, een school vol leven, zeg maar. Campus Bevegem staat voor kwalitatief hoogstaand onderwijs, een lange traditie die op een eigentijdse manier ingevuld wordt en de school toont dat ook graag. In totaal bezochten een kleine tweehonderd gezinnen de school, vooral met kinderen in het laatste jaar van de basisschool uiteraard. Ook een aantal leerlingen die al in het secundair onderwijs zitten, kwamen een kijkje nemen met het oog op een eventuele inschrijving. Via de nieuwe hoofdingang in het gerenoveerde blok met onder andere schoolrestaurant, turnzaal en secretariaat, komen bezoekers terecht in het zogenaamde ‘gebouw B’, een apart geheel van klassen waar de leerlingen van het eerste jaar les krijgen. In die klassen krijgen bezoekers van de opendeur uitleg over alle aspecten van het eerste jaar en bij uitbreiding de eerste graad. Er is onder andere een ‘demoklas’, dat betekent: een klas zoals die er in het ‘gewone’ schoolleven dagelijks uitziet, met uitleg over allerlei praktische aspecten uiteraard.