Britt van der Sijpt wint de nationale EF Challenge 5 days ago, 26/04/2016
De leerlingen van 3 wetenschappen kregen de opdracht voor het vak Engels om een korte creatieve video te maken over het onderwerp "Nothing is impossible”. Alle leerlingen namen hiermee deel aan de internationale EF Challenge. Britt Van de Sijpt uit 3 Wet A werd de nationale winnaar. Zij is nu in de running voor de internationale finale. Misschien mag Britt wel naar Brazilië! Britt blijft er rustig bij, maar gelooft effectief dat niets onmogelijk is, als je er maar hard genoeg naar streeft. Het feit dat zij de EF Challenge Belgium gewonnen heeft, is hiervan een mooi bewijs. Haar inspirerende video "Draw(n to) the impossible” staat op Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=LMMqvLyRKFo).
 
Check it out!
De zesdes gaan 'klassiek' 2 weeks ago, 22/04/2016
In het kader van de lessen esthetica werd voor alle leerlingen uit het zesde jaar een culturele avondvoorstelling gepland in De Bozar in Brussel op vrijdag 22 april.
Zij woonden een klassiek concert bij van het Nationaal orkest van België onder leiding van Andrey Boreyko en kregen een prachtig programma aangeboden.
 
Minivoetbal halve finale 2 weeks ago, 20/04/2016
Proficiat aan onze leerlingen van de eerste en tweede graad voor hun plaatsing in de halve finale! Ook hier hebben ze opnieuw prachtig voetbal getoond! 
De eerste graad greep nipt naast een finaleplaats. Na 2 ruime overwinningen nl. 7-3 tegen Mariagaard en 6-2 tegen Sint-Jozef Geraardsbergen moesten ze het onderspit delven tegen O.L.V. Zele. Na een 4-4 gelijkspel deden de strafcorners hen uiteindelijk de das om. 
De tweede graad kon spijtig genoeg ook geen finaleplaats verzilveren. Blessureleed en het gelijktijdig plaatsvinden van andere tornooien waardoor ze hun krachten dienden op te splitsen, strooiden roet in het eten. Ze hebben zich met man en macht kranig geweerd!
Proficiat nogmaals aan alle deelnemers! Volgend jaar ziet er heel beloftevol uit!

Open dag 2016 2 weeks ago, 17/04/2016
Bekijk de foto's...
woensdag 13 april 2016 3 weeks ago, 13/04/2016
Op woensdag 13 april ging het Collegeteam alweer voor de laatste keer dit schooljaar op pad. Een vijftiental fietsers kregen onder leiding van Dhr. Raeman een best wel pittig parcours voor de wielen geschoven met onder andere klimmetjes in Schorisse en D’Hoppe. Onderweg werden we getrakteerd met een aantal fraaie vergezichten die onze Vlaamse Ardennen typeren. Ondanks wat lichte regen onderweg werd deze gevarieerde rit door alle deelnemers gesmaakt. Nu al kijken we uit naar de triatlon op vrijdag 13 mei voor de richting Wetenschappen-Sport uit de tweede graad. Deze rit was alvast een prima voorbereidende training.