Portaalsite OLVC
Campus Bevegem Campus Centrum Campus Grotenberge

 
Ski Les Contamines 3 weeks ago, 07/04/2014 at 21:45
Bekijk hier de foto's.
Kennismakingsdagen 4 weeks ago, 31/03/2014
Net zoals de vorige jaren kwamen de zesde leerjaren van de omringende basisscholen kennis maken met de drie campussen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege. Na een korte inleiding kregen de leerlingen de gelegenheid een aantal demo-lessen te volgen. Ze namen enthousiast deel aan de Latijnse les maar ook voor de lessen Wiskunde en Techniek waren vele geïnteresseerden. 
’s Middags schoven leerlingen en leerkrachten aan voor een lekkere maaltijd in het schoolrestaurant.

Hoe het eraan toeging, illustreren de bijgevoegde foto’s.
Basic Life Support 2014 5 weeks ago, 24/03/2014 at 10:17
Opnieuw is onze school een stuk veiliger geworden. Vorige maandag 17 en dinsdag 18 maart hebben immers meer dan 300 leerlingen deelgenomen aan de workshop Basic Life Support.
In deze workshop leerden de leerlingen wat ze moeten doen in een noodsituatie en hoe zij de eerste kostbare minuten levensreddend kunnen handelen. 
De theorie werd onder de deskundige begeleiding van de spoedverplegers van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem direct omgezet in de praktijk. 
Soms telt elke minuut...ook voor jullie!
 
Haïkuwedstrijd 21/03/2014
Op vrijdag 21 maart won Bo Dedeurwaerder uit 4 Wet A de Prix Champagne van de haïkuwedstrijd. Bo kreeg naast een boekenpakket ook een weekend in Epernay cadeau, inclusief geleid bezoek aan de champagnetunnels. Ilke Vijverman uit 6 SEM Taal kreeg een eervolle vermelding.
 
Op donderdag 27 maart vielen Ciel de Smet en Fien Van Delsen (uit 5 SEM Taal) in de prijzen. Zij wonnen de hoofdprijs van "Dis-moi dix mots ... à la folie”. Het leek wel of de Kerstman er dit jaar extra vroeg bij was, de ambassadeurs waren gul: horloge, parfums, boeken, geschenkbonnen, dvd’s, cd’s, ... In bijlage kan u enkele foto’s van de trotse leerlingen vinden.
 
Een memorabele editie van "La semaine de la langue française et de la francophonie (15-23 maart 2014)” voor onze school, voor herhaling vatbaar ...
 

De Jeugd Is Tegenwoordig... 19/03/2014
Pedro De Bruyckere te gast bij het OLV-College

Woensdag 19 maart was Pedro De Bruyckere te gast bij het OLV-College. 
Pedro is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool, een veel gevraagd spreker in binnen-en buitenland en een echte mythbuster.  Dat laatste zullen  we geweten hebben. 
 
Badminton- en tafeltennistornooi cadetten en scholieren 19/03/2014
Woensdagnamiddag was eens te meer een sportnamiddag voor de leerlingen van onze 2de en 3de graad.
Het was een aangenaam en ontspannend ontmoeten tussen de leerlingen van verschillende Zottegemse scholen.
Sommige zijn winnaar geworden in hun poule...Anderen hebben voor het laatst aan een schooltornooi deelgenomen...
Kortom: onze jongens en meisjes hebben ten volle genoten van de vriendschappelijke spelletjes en de gemoedelijke sfeer.
Een aanrader voor iedereen! Bedankt voor jullie deelname!
 
Fietstocht 12 maart 2014 12/03/2014
Onder een zachte lentezon vertrokken een 15-tal sportieve leerlingen van het eerste tot het vijfde jaar voor een fietstocht in en rond Zottegem. Onder begeleiding van enkele even sportieve leerkrachten legden zij 45 kilometer af. Eerst fietsten we over rustige landweggetjes richting Herzele om dan via Sint-Lievens-Houtem en Scheldewindeke rond 16.00 uur terug op het Onze-Lieve-Vrouwcollege aan te komen. Onderweg hield de groep even halt bij onze betreurde vriend Mathias Taragola

Volgende fietstocht collegeteam: 23 april!
 

Minivoetbaltornooi Scholieren 26/02/2014
De laatste woensdagnamiddag vóór de 100-dagen ...
Chillen denken sommigen, maar niet onze voetballers!
Gezwind draafden ze met twee teams op om onze schoolkleuren te verdedigen. Dankzij de weloverwogen opstellingen, organisatie, technische hoogstandjes, loop- en goocheltrucs konden we genieten van drie uur top voetbalplezier. Plezier om deel te nemen en plezier om te kijken. Bedankt aan de enthousiaste en talrijke deelnemers. Volgend jaar wagen we opnieuw onze kans!
 
20ste leerlingenconcert 22/02/2014
Bekijk de foto's en video...
Public Speaking Awards 22/02/2014
Op zaterdag 22 februari namen vier laatstejaars deel  aan de  voorrondes van de BBC/Telenet Public  Speaking Awards in Gent . Hadewijch de Clercq, Ellen Van den Bossche, Amber Myngheer en Frederik Rogiers gaven het  beste van zichzelf tijdens een vijf minuten durende speech. Ellen Van den Bossche stoot met haar speech ‘What can we learn from Esther Earl’ door naar de kwartfinales die plaatsvinden op 15 maart in Mechelen. We wensen haar heel veel succes!
 

 

 

Abonneer
je op onze
RSS-feed!
 
Sitemap Print deze pagina
Alle rechten voorbehouden | Onze-Lieve-Vrouwcollege - Zottegem © 2014 | Powered by eFORUM