Kerstactiviteiten 12 hours ago
Bekijk de foto's...
Eetfestijn 2014 14/11/2014
Bekijk de foto's...
Voor een bloembolletje groot of klein 07/11/2014

'Voor een bloembolletje groot of klein, moet je bij het seminarie biodiversiteit zijn!' Zo klonk het donderdagmiddag 6 november en vrijdagmiddag 7 november. De leerlingen van biodiversiteit maakten de school warm om samen met hen de school geuriger, fleuriger maar ook bij-vriendelijker te maken, want dit jaar staan de bijen centraal. In de toekomst zullen we ook werken aan bijenhotels.
De leerlingen van het seminarie biodiversiteit overtuigden zoveel mogelijk medeleerlingen om een bloembol te planten onder de appelbomen aan de voorkant van de school. Tegen februari/maart zullen de narcissen staan bloeien aan de hoofdingang; iedereen die voorbijkomt, zal zijn dag dan starten met een goed humeur want de bloemen ruiken ongelooflijk goed!

Bekijk de foto's...

Uitwisselingsproject met de Deutsche Schule Rom 18/10/2014
Op zaterdag 18 oktober krijgen we het bezoek van prof. D. Bäumer en negen leerlingen van de Deutsche Schule Rom.
Deze leerlingen bezoeken onze school en verblijven in gastgezinnen tot en met donderdag 23 oktober. Naast een programma op school maken ze ook excursies naar Brugge, Gent en Brussel.
Deze Duitstalige school uit Rome is de uitwisselingspartner voor onze leerlingen van
5GWi6/5GWI8/5GL/5LMT/5LWe, die in de week van 9 maart 2015 op hun beurt naar Rome
trekken.
 
Projectdagen 07/10/2014
Voor de eerstejaars waren maandag 6 en dinsdag 7 oktober allesbehalve gewone dagen. Eén van deze twee dagen staat in het teken van pestpreventie. De leerlingen krijgen een workshop op school, de bedoeling is het versterken van de groepsgeest. Verder maken ze op een speelse en interessante manier kennis met de werking van PISAD, het Provinciaal Samenwerkingsverband voor de aanpak van Drugsmisbruik en doen ze een wandeling, gekoppeld aan een detectiveverhaal langs de politie en het JAC, Jongeren Advies Centrum van Zottegem.
 
Nazomerwandeling 05/10/2014
Bekijk de foto's...
Sportdag 02/10/2014

Op donderdag 2 oktober vond de sportdag plaats. Al onze leerlingen toonden zich van hun sportiefste kant en engageerden zich in de meest uiteenlopende activiteiten, op school zowel als op – verre – verplaatsing. Een overzicht.

Lees meer...
Bekijk de foto's...

Fietstraining 12/09/2014
Op woensdagnamiddag 10 september verzamelden een vijftiental sportievelingen voor de eerste fietstraining van het Collegeteam.  Als opwarming  zette ons team over overwegend vlakke wegen koers richting Oosterzele en Gontrode. Vervolgens ging het richting Scheldewindeke, waar de kasseistrook van de Lange Munte op het menu stond. Het herfstzonnetje inspireerde enkele dapperen tot een stevige tempoversnelling. In de heuvelzone rond Velzeke en Sint-Goriks-Oudenhove testten onze renners hun klimmersbenen, waarna we aan een gezapig tempo de laatste kilometers naar het College aflegden. Na afloop genoten onze leerlingen moe maar voldaan van een deugddoende frisdrank.  Afspraak op 8 oktober voor een mountainbiketocht door de Vlaamse Ardennen!
Collegeteam 02/09/2014 at 14:17
Zoals vorig schooljaar wil het Collegeteam aan jongeren uit de 2de en 3de graad de kans geven om zich van hun sportiefste zijde te tonen.
Dit kan door vrijblijvend deel te nemen aan een aantal sportactiviteiten die het Collegeteam op volgende data inricht, telkens vertrek om 13.30 u. op de speelplaats tenzij anders vermeld.
 
Aan alle leerlingen en leerkrachten: een stralend schooljaar. 01/09/2014