Odysseus - een zwerver komt thuis 3 days ago, 24/03/2017 at 11:56
"Maar deze zwerver kende tegenslag, / hij kwam bij ons […] en elke gift is welkom, / hoe klein ook. Meisjes, geef nu spijs en drank / aan deze vreemdeling, geef hem een bad / in de rivier, beschut tegen de wind.” 

Afgelopen week bezochten enthousiaste leerlingen de opvoering van Homeros’ Odyssee – over de jarenlange omzwervingen van de Griek Odysseus na het einde van de Trojaanse oorlog alvorens opnieuw thuis te komen. Eeuwenoud, maar razend actueel. Wraak, goed en kwaad, gemis, thuiskomen, gastvrijheid... Het passeert allemaal de revue. Zo veel schoonheid in één boek.

Lees meer...
Wiskunnend Wiske op campus Bevegem 22/02/2017 at 11:00
In het kader van Onderzoekscompetentie Wiskunde deden 12 leerlingen uit 6WeWi8, 6GrWi8, 5WeWi8 en 6WeWi6 dit jaar mee aan Wiskunnend Wiske.
 
Looptraining Collegeteam 20/02/2017
Op maandag 20 februari trokken een 25-tal leerlingen de loopschoenen aan voor een uurtje loopplezier in en rond het domein van Breivelde,  op de Finse piste en op de atletiekpiste. Een rustig duurloopje werd regelmatig onderbroken met een ludiek en competitief spelelement. Vooral het trappenlopen in het park was best wel een pittig intermezzo, maar ook een aflossingswedstrijdje bracht het nodige animo onder de sportievelingen. Proficiat aan alle deelnemende leerlingen die op eigen initiatief hun conditie op peil willen houden. Samen lukt het altijd beter...

Bekijk al onze nieuwsberichten op deze pagina of via Facebook.