Opendag 2015 Campusdagen 2015

 
Campus Bevegem naar finale Slimste School 16 hours ago
Op vrijdag 20 maart vond aan de KAHO Sint-Lieven in Aalst de Oost-Vlaamse voorronde van de scholenquiz de Slimste School plaats. Negentien teams van scholieren uit het vijfde en zesde middelbaar namen het er tegen elkaar op. Ook Campus Bevegem was vertegenwoordigd op deze quiz. Jasper Delaruelle (6WeWi8), Casper De Saedeleer (6MtWe), Giel De Wever (6WeWi6B) en Jan Suykens (6WeWi8) zetten een topprestatie neer en wisten een van de vier felbegeerde tickets voor de finale te bemachtigen. Op donderdag 30 april strijden zij aan de Universiteit Antwerpen voor de titel van Slimste School van Vlaanderen. 
Quiz College Cracks 4 days ago, 24/03/2015 at 8:55
Djamolidine Abdousjaparov Fanclub wint 2e editie van de "College Cracks”
 
Vrijdag 6 maart namen 33 ploegen deel aan de 2de editie van de "college cracks”.

Directie, leerkrachten en secretariaat van campus Bevegem sloegen samen met de ouderraad de handen in mekaar om er een geslaagde avond van te maken.
De Djamolidine Abdousjaparov Fanclub eindigde net als vorig jaar als eerste. 

De opbrengst van de "College Cracks” gaat naar duurzame en milieuvriendelijke aankleding van de speelplaats en milieuzorg op campus Bevegem.

We kijken alvast uit naar de volgende editie in het voorjaar van 2016 !
 
Uniek uitwisselingsproject voor 5dejaars 1 week ago, 20/03/2015 at 14:06
Wetenschappelijk onderzoeksproject met internationale school

Van 12 tot en met 18 maart namen 17 leerlingen en 3 leerkrachten van het OLVCollege campus Bevegem deel aan het uitwisselingsproject "Water, the future’s gold” met de Deutsche Schule Rom, een Duitstalige gerenommeerde internationale secundaire school in Rome. Een uniek project op wetenschappelijk, intercultureel en taalkundig vlak. De leerlingen uit Rome brachten reeds in oktober 2014 een tegenbezoek in Zottegem.
 


Woensdagnamiddag - sportnamiddag 2 weeks ago, 17/03/2015
Onze school bruist van de energie en activiteiten. De tijd vliegt, als je je amuseert, bijvoorbeeld door naar voetbal te kijken...of te spelen. 2 ploegen uit de derde graad hebben op woensdag 4 maart deelgenomen aan het SVS-minivoetbaltornooi. Ze hebben gezorgd voor een namiddag gevuld met voetbal van de bovenste plank! Alle 9 ploegen (afkomstig van 5 Zottegemse scholen) waren aan elkaar gewaagd. We hebben gespeeld...en we hebben een plaats in de finale gewonnen! Op woensdag 22 april mogen we dus met 5 teams naar de halve finale!
Proficiat en dank u aan al onze spelers! Geniet mee van enkele sfeer/actiebeelden.
PAM Velzeke 3 weeks ago, 10/03/2015
Op dinsdag 10 maart trokken we richting Velzeke met alle leerlingen van het tweede jaar.
In het Provinciaal Archeologisch Museum gingen we 2000 jaar terug in de tijd; we verkleedden er ons als echte Romeinen, als zwaarbewapende militairen of als rasechte Galliërs. We genoten er met volle teugen van!
Tijdens de workshop "militaria” werd van "ons College” gezegd dat er evenveel discipline heerst als destijds in het strenge Romeinse leger. Een complimentje van de gidsen voor onze aandachtige en leergierige leerlingen!
 
Dans, woord en muziek 4 weeks ago, 28/02/2015
Op 28 februari vond in zaal Rhetorica de eerste leerlingenvoorstelling met dans, woord en muziek van campus Bevegem plaats. Het vernieuwde concept bleek meteen een schot in de roos, het werd een boeiende avond, met centraal de prestaties van de leerlingen. Ook enkele deelnemende leerkrachten waren ‘part of the show’.
 
Inschrijvingen en infobeurs 03/02/2015
Infobeurs op dinsdag 3 februari 2015 doorlopend van 18u00 tot 21u00 in de Bevegemse Vijvers.
 
Inschrijvingen vanaf 5 januari 2015. 
 
Woensdagnamiddag volleybalnamiddag 28/01/2015
Op woensdag 28 januari 2015 hebben opnieuw verscheidene van onze leerlingen zich gemeten met leerlingen van andere Zottegemse scholen.
Het leverde spannende matchen op: soms werden we eens een set afgemaakt, maar dan vochten we kranig terug en meestal werd het spel slechts in een 3de set beslecht!
Onze jongensploeg uit de 3de graad won zelfs hun tornooi! Proficiat, jongens!
Het was een lust voor het oog! 4u spelplezier in de ijzige kou (want de verwarming werkte niet) waarvan 1u in het donker wegens een stroompanne.
Dit was een avontuur op zich!
Bedankt aan al onze 31 volleyballers! Volgend jaar trekken we terug ten strijde!
 

Hardlopen 26/01/2015 at 9:50
Proficiat aan alle leerlingen die deelnamen aan deze gevarieerde looptraining in het park van Breivelde, op de Finse piste en de atletiekpiste. Een ideale opwarming voor de Sportacross van zaterdag 31 januari 2015.
 
Kerstactiviteiten 19/12/2014 at 11:55
Iedereen beschermd tegen armoede? Onder dit motto voert Welzijnszorg campagne. Omdat op campus Bevegem maatschappelijk bewustzijn een belangrijk gegeven in het opvoedingsproject is, vormde deze slogan de rode draad door de kerstevocatie. Deze boeiende voorstelling vond plaats in zaal Rhetorica; alle leerlingen, behalve de zesdejaars, woonden op vrijdagvoormiddag 19 december dit boeiend geheel bij. Er was dans, er werd muziek gespeeld, leerlingen brachten teksten … een heel creatief totaalspektakel. De rode draad doorheen de voorstelling was de campagneaffiche van Welzijnszorg met de paraplu. Is het eigenlijk wel een paraplu? Sociaal onrecht, zo lezen we bij Welzijnszorg, treft één op zeven in dit land. Dat zijn ontnuchterende cijfers en wat doen wij eraan als maatschappij? Dit bewustzijn, dat is het wat onze leerlingen meekregen tijdens de kerstactiviteiten. Op school was er ook een kleine kerstmarkt, de leerlingenraad verkocht allerlei lekkers, door de ouders gebakken, en chocomelk. Ook de leerlingen die wekelijks producten van de Wereldwinkel verkopen, hadden een stand in onze kleine kerstmarkt. Allemaal voor het goede doel, zoals u merkt, omdat een school veel meer is dan schoolvakken en bijbehorende punten. Een school is ook opvoeden! Hartelijk dank aan allen, leerlingen, leerkrachten, ondersteunend personeel en directie, die bijdroegen tot het welslagen van deze sensibiliserende voormiddag!