2de quizavond 'de College cracks' 06/03/2015
Vrijdag 6 maart 19u30 - Campus Bevegem, Ooststraat 44 - Zottegem
 
Leerlingenconcert 2015 3 days ago, 28/02/2015
Inschrijvingen en infobeurs 4 weeks ago, 03/02/2015
Infobeurs op dinsdag 3 februari 2015 doorlopend van 18u00 tot 21u00 in de Bevegemse Vijvers.
 
Inschrijvingen vanaf 5 januari 2015. 
 
Woensdagnamiddag volleybalnamiddag 28/01/2015
Op woensdag 28 januari 2015 hebben opnieuw verscheidene van onze leerlingen zich gemeten met leerlingen van andere Zottegemse scholen.
Het leverde spannende matchen op: soms werden we eens een set afgemaakt, maar dan vochten we kranig terug en meestal werd het spel slechts in een 3de set beslecht!
Onze jongensploeg uit de 3de graad won zelfs hun tornooi! Proficiat, jongens!
Het was een lust voor het oog! 4u spelplezier in de ijzige kou (want de verwarming werkte niet) waarvan 1u in het donker wegens een stroompanne.
Dit was een avontuur op zich!
Bedankt aan al onze 31 volleyballers! Volgend jaar trekken we terug ten strijde!
 

Hardlopen 26/01/2015 at 9:50
Proficiat aan alle leerlingen die deelnamen aan deze gevarieerde looptraining in het park van Breivelde, op de Finse piste en de atletiekpiste. Een ideale opwarming voor de Sportacross van zaterdag 31 januari 2015.
 
Kerstactiviteiten 19/12/2014 at 11:55
Iedereen beschermd tegen armoede? Onder dit motto voert Welzijnszorg campagne. Omdat op campus Bevegem maatschappelijk bewustzijn een belangrijk gegeven in het opvoedingsproject is, vormde deze slogan de rode draad door de kerstevocatie. Deze boeiende voorstelling vond plaats in zaal Rhetorica; alle leerlingen, behalve de zesdejaars, woonden op vrijdagvoormiddag 19 december dit boeiend geheel bij. Er was dans, er werd muziek gespeeld, leerlingen brachten teksten … een heel creatief totaalspektakel. De rode draad doorheen de voorstelling was de campagneaffiche van Welzijnszorg met de paraplu. Is het eigenlijk wel een paraplu? Sociaal onrecht, zo lezen we bij Welzijnszorg, treft één op zeven in dit land. Dat zijn ontnuchterende cijfers en wat doen wij eraan als maatschappij? Dit bewustzijn, dat is het wat onze leerlingen meekregen tijdens de kerstactiviteiten. Op school was er ook een kleine kerstmarkt, de leerlingenraad verkocht allerlei lekkers, door de ouders gebakken, en chocomelk. Ook de leerlingen die wekelijks producten van de Wereldwinkel verkopen, hadden een stand in onze kleine kerstmarkt. Allemaal voor het goede doel, zoals u merkt, omdat een school veel meer is dan schoolvakken en bijbehorende punten. Een school is ook opvoeden! Hartelijk dank aan allen, leerlingen, leerkrachten, ondersteunend personeel en directie, die bijdroegen tot het welslagen van deze sensibiliserende voormiddag! 
 
Eetfestijn 2014 14/11/2014
Bekijk de foto's...
Voor een bloembolletje groot of klein 07/11/2014

'Voor een bloembolletje groot of klein, moet je bij het seminarie biodiversiteit zijn!' Zo klonk het donderdagmiddag 6 november en vrijdagmiddag 7 november. De leerlingen van biodiversiteit maakten de school warm om samen met hen de school geuriger, fleuriger maar ook bij-vriendelijker te maken, want dit jaar staan de bijen centraal. In de toekomst zullen we ook werken aan bijenhotels.
De leerlingen van het seminarie biodiversiteit overtuigden zoveel mogelijk medeleerlingen om een bloembol te planten onder de appelbomen aan de voorkant van de school. Tegen februari/maart zullen de narcissen staan bloeien aan de hoofdingang; iedereen die voorbijkomt, zal zijn dag dan starten met een goed humeur want de bloemen ruiken ongelooflijk goed!

Bekijk de foto's...

Uitwisselingsproject met de Deutsche Schule Rom 18/10/2014
Op zaterdag 18 oktober krijgen we het bezoek van prof. D. Bäumer en negen leerlingen van de Deutsche Schule Rom.
Deze leerlingen bezoeken onze school en verblijven in gastgezinnen tot en met donderdag 23 oktober. Naast een programma op school maken ze ook excursies naar Brugge, Gent en Brussel.
Deze Duitstalige school uit Rome is de uitwisselingspartner voor onze leerlingen van
5GWi6/5GWI8/5GL/5LMT/5LWe, die in de week van 9 maart 2015 op hun beurt naar Rome
trekken.
 
Projectdagen 07/10/2014
Voor de eerstejaars waren maandag 6 en dinsdag 7 oktober allesbehalve gewone dagen. Eén van deze twee dagen staat in het teken van pestpreventie. De leerlingen krijgen een workshop op school, de bedoeling is het versterken van de groepsgeest. Verder maken ze op een speelse en interessante manier kennis met de werking van PISAD, het Provinciaal Samenwerkingsverband voor de aanpak van Drugsmisbruik en doen ze een wandeling, gekoppeld aan een detectiveverhaal langs de politie en het JAC, Jongeren Advies Centrum van Zottegem.