Recycollege

Beste ouder, beste leerkracht, beste leerling 
 
Dit schooljaar wil onze school, net zoals vorig jaar, werk maken van recycleren en sorteren. Naast de doorlopende inzameling van batterijen, inktcartridges en gsm’s zullen wij opnieuw oud ICT-materiaal inzamelen. 
 
Onze inzamelweek voor klein ICT-materiaal zal plaatsvinden van 13 tot en met 17 november 2017. 

Die week kunnen de leerlingen hun oud ICT-materiaal binnenbrengen tegenover het secretariaat, aan de kopieerhoek. Gelieve het materiaal zoveel mogelijk in dozen te verzamelen, dat stapelt veel gemakkelijker.
 
Graag hadden we u wegwijs gemaakt in wat we als school zoal inzamelen.
 
Informatie omtrent het bedrijf RECYCA waarmee we samenwerken voor de inzameling vindt u hier:
 
Waarom inzamelen?
Regelmatig danken we toestellen af die echter nog boordevol waardevolle grondstoffen zitten. Met deze inzamelingen willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden. 
 
Waarom op school?
Door actief deel te nemen aan dit project ontdekken onze leerlingen het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld. 
 
Waarom zoveel mogelijk?
Hoe meer toestellen we inzamelen:
  • hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik, worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd.
  • hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet worden we beloond met aankoopbonnen voor allerlei schoolmateriaal. 
Deze informatie is ook via de site van de school te raadplegen.
 
Indien u nog vragen heeft, gelieve ons via mail te contacteren op dit adres: bevegem-recycollege@olvczottegem.be. 
 
Alvast bedankt voor uw inzet!
 
De directie en het Recycollege-team