Collegeteam

    

Looptraining Collegeteam 20/02/2017
Op maandag 20 februari trokken een 25-tal leerlingen de loopschoenen aan voor een uurtje loopplezier in en rond het domein van Breivelde,  op de Finse piste en op de atletiekpiste. Een rustig duurloopje werd regelmatig onderbroken met een ludiek en competitief spelelement. Vooral het trappenlopen in het park was best wel een pittig intermezzo, maar ook een aflossingswedstrijdje bracht het nodige animo onder de sportievelingen. Proficiat aan alle deelnemende leerlingen die op eigen initiatief hun conditie op peil willen houden. Samen lukt het altijd beter...


woensdag 13 april 2016 13/04/2016
Op woensdag 13 april ging het Collegeteam alweer voor de laatste keer dit schooljaar op pad. Een vijftiental fietsers kregen onder leiding van Dhr. Raeman een best wel pittig parcours voor de wielen geschoven met onder andere klimmetjes in Schorisse en D’Hoppe. Onderweg werden we getrakteerd met een aantal fraaie vergezichten die onze Vlaamse Ardennen typeren. Ondanks wat lichte regen onderweg werd deze gevarieerde rit door alle deelnemers gesmaakt. Nu al kijken we uit naar de triatlon op vrijdag 13 mei voor de richting Wetenschappen-Sport uit de tweede graad. Deze rit was alvast een prima voorbereidende training.
 

Mountainbiketocht Collegeteam woensdag 14 oktober 2015 14/10/2015
Ondanks de regen verzamelden een 20-tal sportieve leerlingen voor een mountainbikenamiddag met het Collegeteam. Deze keer fietsten we over tal van uitdagende en leuke veld- en boswegels in en rond Sint-Lievens-Houtem. Vooral de heuveltjes in de buurt van het Cothembos zorgden voor heel wat fietsplezier voor leerlingen van het 1ste tot en met het 6de jaar. Proficiat aan alle deelnemers die als ware flandriens de herfstige weersomstandigheden trotseerden!
 

Fietstraining Collegeteam - woensdag 9 september 2015 09/09/2015
Een nieuw schooljaar, een nieuw ‘Collegeteam’. Vanaf dit jaar verwelkomen we met veel plezier ook enkele eerstejaars die, samen met leerlingen uit de hogere leerjaren, graag een sportieve namiddag beleven. Meteen ook een welgemeende proficiat aan Yelena Hostens uit 1 Latijn D, die deze fietstraining over een overwegend vlak parcours van ca 50 km. zonder al te veel moeite in een mooi tempo afwerkte. 
 


Fietstraining Collegeteam 23/04/2015 at 8:48
Stralend lentezonnetje, verfrissende noordoostenwind: ideaal voor een rustige fietstraining doorheen de Vlaamse Ardennen. Over een golvend parcours kregen de sportievelingen o.a. de Berendries voor de wielen geschoven. Dank aan Arne De Winter voor het uitstippelen van deze mooie route. 

Een geslaagde afsluiter van een jaar vol fietsplezier met het Collegeteam.
We kijken alvast uit naar de apotheose op vrijdag 22 mei: de 1/8ste triatlon voor de richting 3 en 4 wetenschappen-sport. 
 

Hardlopen 26/01/2015 at 9:50
Proficiat aan alle leerlingen die deelnamen aan deze gevarieerde looptraining in het park van Breivelde, op de Finse piste en de atletiekpiste. Een ideale opwarming voor de Sportacross van zaterdag 31 januari 2015.
 

Fietstraining 12/09/2014
Op woensdagnamiddag 10 september verzamelden een vijftiental sportievelingen voor de eerste fietstraining van het Collegeteam.  Als opwarming  zette ons team over overwegend vlakke wegen koers richting Oosterzele en Gontrode. Vervolgens ging het richting Scheldewindeke, waar de kasseistrook van de Lange Munte op het menu stond. Het herfstzonnetje inspireerde enkele dapperen tot een stevige tempoversnelling. In de heuvelzone rond Velzeke en Sint-Goriks-Oudenhove testten onze renners hun klimmersbenen, waarna we aan een gezapig tempo de laatste kilometers naar het College aflegden. Na afloop genoten onze leerlingen moe maar voldaan van een deugddoende frisdrank.  Afspraak op 8 oktober voor een mountainbiketocht door de Vlaamse Ardennen!

Collegeteam 02/09/2014 at 14:17
Zoals vorig schooljaar wil het Collegeteam aan jongeren uit de 2de en 3de graad de kans geven om zich van hun sportiefste zijde te tonen.
Dit kan door vrijblijvend deel te nemen aan een aantal sportactiviteiten die het Collegeteam op volgende data inricht, telkens vertrek om 13.30 u. op de speelplaats tenzij anders vermeld.
 

Fietstocht 12 maart 2014 12/03/2014
Onder een zachte lentezon vertrokken een 15-tal sportieve leerlingen van het eerste tot het vijfde jaar voor een fietstocht in en rond Zottegem. Onder begeleiding van enkele even sportieve leerkrachten legden zij 45 kilometer af. Eerst fietsten we over rustige landweggetjes richting Herzele om dan via Sint-Lievens-Houtem en Scheldewindeke rond 16.00 uur terug op het Onze-Lieve-Vrouwcollege aan te komen. Onderweg hield de groep even halt bij onze betreurde vriend Mathias Taragola

Volgende fietstocht collegeteam: 23 april!
 


Fietstraining 19/02/2014
Op woensdagnamiddag 19 februari verzamelde een mooi groepje mountainbikers voor een modderig tochtje door de Vlaamse Ardennen. Onder een pril lentezonnetje en 'koebelgerinkel' werd er eerst koers gezet richting Erwetegem om daarna de heuvelachtige streek van Sint-Maria-Oudenhove en Sint-Goriks-Oudenhove te verkennen. Op de modderige paadjes, al viel het al bij al nog best mee ondanks de regen van de voorbije dagen, gaf ieder het beste van zichzelf. Sommige leerlingen, o.a. een aantal jonge renners uit de eerste graad, voelden zich erg in hun sas op de wat meer technische en uitdagende mountainbikestroken. Zo was de off-roadbeklimming van de Berendries meer dan een gewone kuitenbijter. Na meer dan twee uur fietsplezier en flink wat hoogtemeters bereikte iedere sportieveling moe maar voldaan het vertrouwde College. Proficiat aan alle deelnemers! Uitkijken alvast naar de volgende fietstraining, uitkijken naar woensdag 12 maart!
 

Laatste activiteit 2012-2013 17/04/2013

Nu het schooljaar stilaan z'n einde nadert, was het dan ook op woensdag 17 april verzamelen geblazen voor de laatste fietsactiviteit van het Collegeteam dit schooljaar. We waren blij dat we Dhr. Everaert voor het eerst mochten verwelkomen en dat ook Dhr. Vancamelbecke, Collegeteamoprichter en man van het eerste uur, van de partij was.

Lees meer...


Mountainbike 06/02/2013

Wat doet een sportieveling zoal op een vrije woensdagnamiddag in februari? Mountainbiken bijvoorbeeld.

Ondanks het grootste griepvirus in 6 jaar en de aangekondigde sneeuwbuien daagden een 10-tal dappere en stoere mountainbikers op om zich in het voetspoor van kersvers wereldkampioen veldrijden Sven Nijs tot modderduivel te kronen. Enkele sfeerbeelden kunnen bekeken worden via de link van het Collegeteam.

Op 13 maart 2013 staat de volgende fietstocht van het Collegeteam op de kalender. Een sportieve aanrader voor iedere kampioen in spe!

Sportieve groeten. Het Collegeteam

Bekijk de foto's...